Αποστολές

Αποστολή 2016

H 6η κατά σειρά μεγάλη αποστολή της ομάδας ήταν ένα ναυτικό εγχείρημα συνολικής απόστασης 270 ναυτικών μιλίων, το οποίο οι κωπηλάτες της ομάδας έφεραν σε πέρας μέσα σε 11 ημέρες. Ο απόπλους δόθηκε στην Πάτρα, που αποτελεί και την έδρα του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή», εν συνεχεία η αποστολή διέσχισε δυτική και νότια Πελοπόννησο, με στάσεις, μεταξύ άλλων, σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Νέο Οίτυλο, Πόρτο-Κάγιο, Ελαφόνησο με τελικό κατάπλου στα Κύθηρα. Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με κύριο σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών.

Αποστολή 2015

Με απόπλου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 26.7.2015, η αποστολή έπλευσε νότια, κατά μήκος των ακτών της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Πραγματοποίησε στάση στη Σκιάθο, διέσχισε Βόρειο και Νότιο Ευβοϊκό και συνέχισε κατόπιν παράκτια σε όλη την ανατολική και νότια ακτή της Αττικής, με σταθμούς σε Ραφήνα και Σούνιο. Ο τελικός κατάπλους έγινε στο Μικρολίμανο του Πειραιά, στις 7.8.2015, με συνολική απόσταση 330 ναυτικά μίλια και διάρκεια 13 ημέρες. Σκοπός και αυτής της αποστολής ήταν η διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χάρισε Ζωή».

Αποστολή 2014

ΕΛΛΑΔΑ 1.000 ΜΙΛΙΑ

Το ταξίδι του 2014 επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Επρόκειτο για μια διάσχιση 1.000 ναυτικών μιλίων από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία ολοκληρώσαμε σε διάστημα 46 ημερών, 9 ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η αποστολή πραγματοποίησε στάσεις σε περισσότερα από 50 νησιά και νησίδες, πέρασε από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, όπως της Πάτρας και του Πειραιά, περιέπλευσε όλη την ακτή της νότιας Αττικής μέχρι το Σούνιο και διέσχισε το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καταλήγοντας στο ακριτικό Καστελλόριζο. Μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε, συγκαταλέχθηκε και η διάσχιση του τελευταίου σκέλους των 74 ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα από τη Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο, που διανύθηκε μέσα σε 20 ώρες συνεχούς κωπηλασίας, με μια μικρή στάση στη Ρω.

Και αυτό το εγχείρημά μας, το τέταρτο κατά σειρά, αφιερώθηκε στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», με κύριο στόχο τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών αλλά και τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, με την παρότρυνση να βοηθήσουμε όλοι μαζί, με κάθε τρόπο, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές του Παίδων "Αγία Σοφία". Ελλάδα 1.000 Μίλια. Ένα μοναδικό, ναυτικό εγχείρημα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, που ως απώτερο στόχο είχε να μας ενώσει όλους σε μια κοινή προσπάθεια για έναν ιερό σκοπό.

Το ταξίδι αφιερώθηκε επίσης στη μνήμη του αξέχαστου δασκάλου μας στη μετεωρολογία, Γιώργου Κασιμίδη

 

Η αποστολή τέλεσε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού (Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) και Ναυτιλίας & Αιγαίου

         

 

Αποστολή 2013

Η τρίτη κατά σειρά αποστολή της ομάδας, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία με καγιάκ όπως και οι προηγούμενες δύο, θα ακολουθούσε την ιστορική ρότα που επέλεγαν επί χιλιάδες χρόνια εμπορικά πλοία και άλλα πλωτά σκάφη από την ηπειρωτική Ελλάδα για Κρήτη. Ο απόπλους δόθηκε από το Πέραμα, με τελικό προορισμό τα Χανιά. 270 ναυτικά μίλια αφιερωμένα στο σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο «η Πίστη».

Page 1 of 2
JoomShaper