Η τρίτη κατά σειρά αποστολή της ομάδας, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία με καγιάκ όπως και οι προηγούμενες δύο, θα ακολουθούσε την ιστορική ρότα που επέλεγαν επί χιλιάδες χρόνια εμπορικά πλοία και άλλα πλωτά σκάφη από την ηπειρωτική Ελλάδα για Κρήτη. Ο απόπλους δόθηκε από το Πέραμα, με τελικό προορισμό τα Χανιά. 270 ναυτικά μίλια αφιερωμένα στο σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο «η Πίστη».

 

2 Ιουνίου ημέρα πρώτη και μετά από έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Περάματος, αποπλέουμε για Αίγινα. Με έναν φρέσκο 4άρη Γαρμπή στη μάσκα αφήνουμε πίσω μας τη Σαλαμίνα, καρτέρι στις Λαγούσες για τα ταχύπλοα της γραμμής και πιάνουμε μεσημέρι Βόρεια Αίγινα, περιοχή Σουβάλας. Μετά από μικρή ανάπαυλα, κι ενώ εν τω μεταξύ έχει φρεσκάρει 6άρης Μαίστρος, αναχωρούμε με προορισμό το λιμάνι της Αίγινας. Καβατζάρουμε τον βορειοδυτικό κάβο με μεγάλο κυματισμό διαδοχικά όρτσα-μπάντα-δευτερόπρυμα, και με πολύ αντιμάμαλο έξω από το λιμάνι, φτάνουμε στον προορισμό μας κατά το απόγευμα.

Τη 2η ημέρα αναχωρούμε για Πόρο. Με τη θάλασσα στρωμένη και με ρυθμό cruising νωρίς το μεσημέρι κάνουμε μια στάση στα Μέθανα, όπως μας περίμεναν οι άνθρωποι του τοπικού ναυτικού ομίλου και κατά το απόγευμα πιάνουμε Πόρο. Την επομένη, συνοδεία των αθλητών του τοπικού ομίλου βγαίνουμε από τον στενό δίαυλο του Πόρου με ρότα προς Τσιλιβίνια και κατόπιν παράκτια για Ερμιόνη, που ήταν ο επόμενος σταθμός μας.

4η ημέρα αποστολής και αναχωρούμε από Ερμιόνη για Σπέτσες, όπου και καταπλέουμε χωρίς προβλήματα, συμπληρώνοντας 70 μίλια συνολικά. Την 5η ημέρα διασχίζουμε τα περίπου 11 μίλια του αργολικού κόλπου και συνεχίζουμε παράκτια στην ανατολική Πελοπόννησο με σταθμό στο Κυπαρίσσι. Την επομένη αποπλέουμε από Κυπαρίσσι, κάνουμε μια μικρή στάση στο λιμανάκι του Γέρακα, και συνεχίζουμε για Μονεμβάσια όπου φτάνουμε νωρίς το απόγευμα, για διανυκτέρευση. Από τη Μονεμβάσια αναχωρούμε την επομένη με ρότα για Βελανίδια, το τελευταίο χωριό της ανατολικής κόστας της Πελοποννήσου.

Με τη θάλασσα κάλμα, συνεχίζουμε την επομένη παράκτια στον διαβόητο Καβομαλιά, ένα από τα αγριότερα ακρωτήρια της Μεσογείου, και αφότου κάνουμε μια στάση στη Νεάπολη, για να χαιρετίσουμε, κροσάρουμε απέναντι για Κύθηρα. Αργά το απόγευμα βγαίνουμε στην παραλία της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων για διανυκτέρευση.

Την 9η ημέρα της αποστολής πιάνουμε Καψάλι, μετά από μια μικρή στάση στον Αβλέμονα, με 185 μίλια στα κουπιά, συνολικά. Για τις επόμενες δύο μέρες μένουμε στη στεριά, λόγω της έντονης επιδείνωσης του καιρού, και στις 13 Ιουνίου κροσάρουμε για Αντικύθηρα. Την επομένη, 13η ημέρα της αποστολής, αποπλέουμε από Αντικύθηρα και με δύσκολη θάλασσα, έναν συνδυασμό έντονης ρεστίας από τις προηγούμενες μέρες, ισχυρών ρευμάτων και άστατου κυματισμού, πιάνουμε Γραμπούσα. Το δύσκολο μπουγάζι είναι πίσω μας και είμαστε μια ανάσα από την Κρήτη.

Τις επόμενες μέρες κάνουμε στάσεις διαδοχικά σε Κίσσαμο και Κολυμπάρι και τη 16η και τελευταία ημέρα της αποστολής καταφθάνουμε στον τελικό προορισμό μας, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, με 270 ναυτικά μίλια στα κουπιά συνολικά. Στην μπούκα μας υποδέχονται οι μικροί αθλητές του τοπικού ναυτικού ομίλου με τα σκαφάκια τους. Η τρίτη κατά σειρά αποστολή της ομάδας, ένα ταξίδι αφιερωμένο στα παιδιά του συλλόγου «η Πίστη», έχει μόλις πιάσει λιμάνι.

Δρομολόγιο: Πέραμα – Αίγινα – Πόρος – Ερμιόνη – Σπέτσες – Κυπαρίσσι – Μονεμβάσια - Βελανίδια – Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος – Χανιά
Απόσταση: 270 ναυτικά μίλια
Απόπλους - Κατάπλους: 02.06.2013 – 17.06.2013
Διάρκεια: 16 ημέρες
Υποστηριζόμενος σύλλογος: Η Πίστη

stop view Info
/
      ozio gallery by joomla.it

      JoomShaper