ΕΛΛΑΔΑ 1.000 ΜΙΛΙΑ

Το ταξίδι του 2014 επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Επρόκειτο για μια διάσχιση 1.000 ναυτικών μιλίων από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία ολοκληρώσαμε σε διάστημα 46 ημερών, 9 ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η αποστολή πραγματοποίησε στάσεις σε περισσότερα από 50 νησιά και νησίδες, πέρασε από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, όπως της Πάτρας και του Πειραιά, περιέπλευσε όλη την ακτή της νότιας Αττικής μέχρι το Σούνιο και διέσχισε το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καταλήγοντας στο ακριτικό Καστελλόριζο. Μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε, συγκαταλέχθηκε και η διάσχιση του τελευταίου σκέλους των 74 ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα από τη Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο, που διανύθηκε μέσα σε 20 ώρες συνεχούς κωπηλασίας, με μια μικρή στάση στη Ρω.

Και αυτό το εγχείρημά μας, το τέταρτο κατά σειρά, αφιερώθηκε στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», με κύριο στόχο τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών αλλά και τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, με την παρότρυνση να βοηθήσουμε όλοι μαζί, με κάθε τρόπο, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές του Παίδων "Αγία Σοφία". Ελλάδα 1.000 Μίλια. Ένα μοναδικό, ναυτικό εγχείρημα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, που ως απώτερο στόχο είχε να μας ενώσει όλους σε μια κοινή προσπάθεια για έναν ιερό σκοπό.

Το ταξίδι αφιερώθηκε επίσης στη μνήμη του αξέχαστου δασκάλου μας στη μετεωρολογία, Γιώργου Κασιμίδη

 

Η αποστολή τέλεσε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού (Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) και Ναυτιλίας & Αιγαίου

         

 

JoomShaper